تغییرات در دنیای امروز هر روز و هر ساعت سریع تر میشود . قرن بیست و یکم مرز های جغرافیای را حداقل در انتقال اطلاعات و روابط برداشته است و پیشبینی بسیار از جامعه شناسان بر این است که مرزها به زودی مانعی برای ایجاد یک جامعه گسترده نخواهد بود . دو مشخصه مهم قرن بیست و یکم تغییرات سریع و پیچیدگی است اما سوال اینجا است که آیا شما بعنوان پدر و مادر واکنش متناسب و منطبق با زمان دارید و کودک خود را برای درک شرایط پش رو در آینده آماده نموده اید .
همواره به یاد داشته باشید که شما و همسرتان اولین و مهمترین معلمین فرزندان تان هستید و شما باید تلاش کنید با درک بهتری از آینده و شناخت نیاز های او در مسیر زندگی پیش رو آنان را با عقلانیت ، مهارت و باورسازی خلاقیت آشنا نماید . فرزند شما نیاز دارد که هر یک از شما عاقل باشید و مهارت های فکری لازم را برای پیشرفت در حال حاضر و آینده به او بدهید.
در قرن بیست و یکم ، فرزند شما به مهارتهای بسیار پیچیدهای نیاز دارد تا بتواند با درک فرصت ها یک بازنده نباشد . منظور ما در اینجا از مهارت فقط فناوری مانند یادگیری کار کردن به کامپوتر نیست هرچند این مهارت هم اهمیت زیادی دارد . بچه های امروزی باید متفکران آینده باشند ، بتوانند مشکلات و فرصت ها را تشخیص دهند ، سیستم های پیچیده و متنوعی را که در آن تهدیدات و فرصت ها وجود دارد درک کنند . آنها باید بتوانند جوانب مثبت و منفی راه حل های بالقوه را برای حل مشکلات بسنجید و عاقلانه تصمیمات خود را اتخاذ کنند.
علاوه بر این ها ، انطباق پذیری با سرعت تغییرات سرگیجهآوری که مشخصه این دوره است ، یک مهارت مهم است . همواره نگاه به آینده دلهره آور است اما داشتن مهارت های که ما در اینجا بیان خواهیم نمود به کودک کمک خواهد نمود که آینده ای روشن تر داشته باشد . یه یا د اشته باشید که دیگر دوران اتکا به ارتباط چهره به چهره ، شغل های سنتی و نگاه کارفرمای و کارگری گذشته است .
نکات مهم برای کودک آینده
1. اهمیت نقش خود را به عنوان معلم برای فرزندتان بدانید و آن را تأیید کنید. باید شما هم به عنوان معلم مهم کودک خود آمادگی دنیای جدید را داشته باشید پس حس مهارت آموزش را در خود تقویت کنید و در این سفر برای درک بهتر دنیا و محیط پیرامون همراه کودکان خود آماده باشید .
تلاش کنید بیشتر بیاموزید و بیشتر بدانید و همواره از جمله من تغییر نخواهم کرد فاصله بگیرید زیرا تا تنها احمق ها حاضر به پذیرش تغییر نخواهند بود و بدانید آب شفاف و سالم اگر ساکن بماند تبدیل به گندآب خواهد شد .
2- به فرزند خود کمک کنید تا یادگیری را به عنوان یک فرآیند مادام العمر بداند. یادگیری منحصر در درس خواندن و صرف کسب دانش نیست . یادگیری به معنای بالا بردن ورودی اطاعات مفید ، فیلتر کردن ، تفسیر و ارزیابی ماهرانه اطلاعات و نهایتا یادگیری استفاده درست و کارآمد از این اطلاعات است .
3. فرزندتان را تشویق کنید تا از فرصتهای یادگیری و خودسازی در خانه، مدرسه، اینترنت و جامعه استفاده کنند. به فرزند خود کمک کنید تا مهارت های تفکر تحلیلی، خلاق، اجتماعی و عاطفی و عملی را بیاموزند و و این مهارت ها را مداوم ارتقا دهند .
4. بر مهارت های ارتباطی و بالا بردن سطح اعتماد به نفس کودکان خود تمرکز کنید. کودکان امروزی باید به طور موثر افکار و سوالات خود را بیان کنند . بالا بردن قدرت بیان ، اعتماد به نفس و پرهیز از خجالت و خود سرکوبی و یادگیری شیوههای ارتباطی بیشتر برای ارتباط با طیف وسیعتری از مخاطبان میتواند بسیار مؤثر باشد.
5. تفکر جهانی لازم ادامه حیات پویا در آینده است پس جهانی فکر کنید. به فرزندتان کمک کنید فرهنگ ها و زبان های اطراف خود و سراسر جهان را بیاموزند. هرچه پیشرفت در جهان سرعت بگیرد ، جهان به کوچک شدن ادامه خواهد داد و توانایی فرزند شما برای پل زدن در تفاوت های فرهنگی به او کمک خواهد کرد تا بتواند از فرصت ها نه در کشور خود بلکه در سراسر جهان استفاده نماید .
یادگیری زبان انگلیسی یک الزام برای کودکان خواهد بود . افزایش تعداد زبان های که کودک میتواند با آن صحبت کند به او کمک میکند که از نگاه محلی به موضوعات اجتناب کند . زبان انگلیسی بین المللی ترین زبان دنیا است ، این زبان ، درکنار زبان چینی در آینده زبانهای دنیا آینده خواهند بود .
یادگیری زبان انگلیسی که زبان علم ، صنعت و تجارت است به کودک در تحصیل و یادگیری کمک خواهد نمود . آموزش آنلاین زبان انگلیسی به کودکان میتواند شما را از محدودیت های جغرافیای و زمانی که در یادگیری کودکان خود دارید نجات دهد و یک راه حل عالی برای شما باشد .
6. سخت کوشی را یک فضلیت اخلاقی معرفی نمایید و این درک را در کودک خود ایجاد کنید که اگر سخت کار کند، می تواند در هر زمینه ای یاد بگیرد و پیشرفت کند. ایجاد خود باوری که منتج به بالا رفتن اعتماد به نفس در کودکان میگردد بسیار مهم است . باید آنها ایمان داشته باشند که با سخت کوشی و تلاش و استفاده درست از موقعیت ها و فرصت ها در یادگیری میتوانند به آنچه که میخواهند برسند . آنها باید بدانند سخت کوشی و تمرکز گرایی کلید یادگیری همه چیز خواهد بود .
7. هدف گذاری و برنامه ریزی را از کودکی آموزش دهید . نظم و انضباط به معنی از بین بردن کودکی کودک شما نیست بلکه مرحله ای از یادیگری برای دریافت اهمیت هدف گذاری و برنامه ریزی است .
8. بالا بردن روحیه انجام کار گروهی و تیمی در آینده مهم است . تلاش کنید که کودک شما انزواگرا و منزوی نباشد . ارزش کارهای گروهی را به او بیاموزید و درباره ارزش های تعامل و تساهل با او مذاکره کنید .
9. خلاقیت دریچه ای برای ورود بر عرصه جدید که منجر به جابجایی مرزهای دانش میگردد . اجازه ندهید خلاقیت با توجه بیش از حد به رعایت و رویه های آموزشی نظام های ناآگاه در کودک شما از بین برود . محرک کودک خود برای امتحان نا آزموده ها باشید .
درپایان ضمن یادآوری اهتراز از افراط و زیاده روی یادآور میشویم که سختگیری و اجبار در آموزش میتواند نتیجه عکس بر آنچه میخواهیم به آن دست پیدا کنیم بگذارد . اکیدا توصیه مینمایم که همواره متناسب با استفاده از فرصت های طلایی بازی و شادی تلاش کنید که مهارت های اجتماعی و ارتباطی را در کودک خود افزایش دهید .
با توجه آگاهانه ، شما و همسرتان میتوانید به فرزندتان کمک کنید تا فردی با اعتماد بهنفس و با قدرت باشد که بتواند آنطور که نیاز است و میخواهد یاد بگیرد و تغییر کند . به او یاد بدهید که آماده پذیرش و انطباق با امواج اجتنابناپذیر تغییری باشد که آینده به ارمغان خواهد آورد .
منابع استفاده شده:
سایت hitchedmag.com